De opleiding beroepsduiker onderwaterlasser

Haal bij ons je certificaat en leer veilig onder water werken

De opleiding beroepsduiker onderwaterlasser

Om beroepsduiker te worden, moet je slagen voor theoretische en praktische examens om veilig, kundig en professioneel duikwerkzaamheden uit te voeren. In de opleiding voor beroepsduiker onderwaterlasser besteden we veel aandacht aan je veiligheid. Als je bij DiveWise de opleiding volgt, ben je in staat om op een veilige en verantwoorde manier onder water te werken.

Nadat je voor de opleiding geslaagd bent heb je het certificaat om tot 50 meter te werken met een oppervlakte uitrusting, met gebruik van wetbell en decompressie kamer of tot 30 meter met een scuba uitrusting.

Met surface supplied duikuitrusting werk je met ademgas, communicatie, video, licht, hot water, diepte uitlezing, enzovoorts. Via een umbilical wordt je duik vanaf de oppervlakte begeleidt door een duikploegleider.  Ademgas en decompressie profiel hangen af van de werkzaamheden en de diepte. Bij scuba duiken is de duiker minimaal aangelijnd als communicatie middel en staat de duiker ook onder toezicht/verantwoordelijkheid van de duikploegleider.

Inhoud van de opleiding

De opleiding beroepsduiken bestaat uit een theoretisch en een praktisch gedeelte van in totaal 12 weken. Doel van het theoretische deel is om je kennis bij te brengen van duikgeneeskunde, duikfysica, decompressietabellen, zeemanschap, onderwaterwerkzaamheden en duikrisico’s.

Het praktische gedeelte is het eigenlijke duiken. Je brengt heel wat uren onder water door en je leert hoe je de verschillende duikuitrustingen moeten gebruiken. De onderwater activiteiten vinden plaats tussen de 3 meter en 50 meter diep. Je gebruikt duikmaterialen en technieken die representatief zijn voor de duikindustrie. 

Bij de diepere duikoefeningen gebruik je een wetbell of een Lars (Launch and recovery system). Zoals dit in de offshore plaatsvindt. Er zijn 1 of meerdere decompressie kamers aanwezig en oppervlakte decompressie train je zoals dit in de offshore gebruikelijk is.

Je wordt opgeleid door ervaren instructeurs met meer dan 25 jaar werkervaring. Het slagingspercentage voor de opleiding beroepsduiker met NDC-CI A3 en B4 certificaat, inclusief een geldig onderwater lascertificaat is groot. Alles hangt af van je motivatie, inzet, vooropleiding, sociale vaardigheden, enzovoorts. Van jouzelf.

Inhoud van de opleiding beroepsduiker en onderwaterlasser

Theorie

Twee weken theorie verspreid over 12 weken

Fysica, scheikunde en wiskunde in functie van het werk
Meteorologie, knopen, schiemanswerk, rigging en lifting
Decompressie tabellen
Medische aspecten duikarbeid
Duikersziekten (caissonziekte, barotrauma, enz.)
Oppervlakte decompressie
Werking lucht, – hydraulische-, water aangedreven gereedschap
Werking van een airlift
Werking van een slibpomp
Werking van hogedruk spuit (van 200 tot 3000 bar)
Duikwetgeving (lokaal en internationaal)
Theorie onderwater lassen
Theorie thermisch en gasbranden onderwater
Risico-inventarisatie en evaluatie
Taak risico analyse
Rapportages

Praktijk

Onderwater werkzaamheden die je in de praktijk toepast:

Airlift
Slibzuigen
Hogedrukspuiten: marine growth removal, hydro demolition
Lage druk spuiten (grond verzetten)
Bolt tensioning
Spoolpieces installeren
NDT-technieken (ultrasoon onderzoek, MPI, enz)
Inspectie en rapportage
Onderwater lassen
Thermisch branden onderwater en gutsen
Gasbranden
Kernboren
Betonreparatie technieken
Damwand reparatie technieken
Zeeschip inspectie
Polijsten van schroeven

Onze locatie

De opleiding wordt verzorgd op een centrale locatie in België. Je bouwt een hechte band op met de andere deelnemers en je  gaat een gezellige en vooral uitdagende tijd tegemoet.

Toelatingseisen voor de opleiding beroepsduiker

Als beroepsduiker is het belangrijk dat je fit en gezond bent.
Voordat je aan de opleiding begint moet je medisch goedgekeurd
zijn. Deze keuring wordt afgenomen door een gespecialiseerde
duikarts. Tijdens de keuring moet je aan de fysieke aanname-
eisen voldoen.

Voorafgaande aan de medische keuring moet je een fysieke test en een theoretische toelatingproef ondergaan. Als je de daarna de medische keuring haalt ben je “aanstelbaar” als beroepsduiker en kun je aan je opleiding beginnen.

  • Je beschikt over een geldig identiteitsbewijs
  • Je bent minstens 18 jaar
  • Een goede beheersing van de Nederlandse taal
  • Een rijbewijs is niet verplicht
  • Je bent niet afhankelijk van medicijnen
  • Je kunt goed zwemmen

Investeringen voor de opleiding beroepsduiker

De opleiding beroepsduiker/onderwaterlasser duurt 12 weken en je investeringen bestaan uit een keuring door een keuringsarts en de kosten voor de opleiding.

Je netto investering is afhankelijk van je persoonlijke situatie. Voor een goed advies en een berekening werken we samen met een onafhankelijk financieel adviseur of je kunt natuurlijk ook terecht bij je eigen boekhouder.

Wil je weten wat dit voor jou betekent? Neem contact met ons op zodat wij een eerste indicatie van je investeringen voor de opleiding kunnen geven.

Je krijgt een formele bevestiging als je een voorschot van hebt betaald. Er zijn veel geïnteresseerden, dus meld je snel aan. Als je
niet doorgaat met de opleiding, kun je het voorschotbedrag minus administratiekosten terugvragen. Het resterende lesgeld moet 2
weken voor aanvang van de opleiding overgemaakt zijn.

Heb je vragen of wil je je inschrijven?

Vul het formulier in en we nemen contact met je op.

Je kunt ons ook bellen of mailen

E info@divewise-tec.com
T +32 (0) 3376 8671